Over ons


Stichting Afrokids bevordert en ondersteunt het Afrikaanse kind op het gebied van onderwijs, primaire behoeften en het plezier in creatief bezig zijn. Het bestuur bestaat uit een betrokken en enthousiast team, dat zich graag en met veel liefde en ervaring vrijwillig inzet. Hierbij staat de samenwerking met Afrika hoog in het vaandel. Wij leren liever mensen vissen, dan dat wij hen vis brengen.

Het Afrikaanse kind is van nature krachtig en knap in het positief en creatief blijven in benarde omstandigheden. Armoede en geweld slaat helaas regelmatig een scheurtje in hun leven, waardoor het lastig is om hoop te blijven houden dat alles goed gaat komen. Stichting Afrokids zet zich volledig vrijwillig en met veel liefde in om het Afrikaanse kind te helpen. Onderwijs, primaire behoeften en creatieve activiteiten zijn hierbij het uitgangspunt. Samenwerkingsprojecten met Afrika geven vorm aan deze drie pijlers. De samenwerkingsprojecten worden regelmatig door het bestuur getoetst op basis van voortgang, samenwerking en kwaliteit.

In februari 2006 is voetbalproject 'aan de bal' met succes door Vivienne Koevoets afgerond. Het gehele project is op basis van sponsoring uit verschillend gebied tot zijn recht gekomen. Voetbalschool 'le Mathieu Chuppin' bestaande uit jonge weeskinderen kwam in het bezit van voldoende voetbal materialen, zodat de kinderen met plezier zonder het krijgen van kapotte voeten met elkaar konden voetballen. In december 2008 hebben Lamine Balde, Vivienne Koevoets en Iris Gilissen besloten hun talenten en ervaring te gaan bundelen voor de oprichting van Stichting Afrokids. Dank zij de sponsoring van Stichting Het Graalhuis is in maart 2009 met veel plezier, trots en enthousiasme de akte bij de notaris ondertekend.Het bestuur


Het bestuur van Stichting Afrokids bestaat uit een betrokken, enthousiast en ervaren team. Het bestuur is ervaren op het gebied van de drie pijlers uit de doelstelling van Stichting Afrokids: bevordering en ondersteuning op het gebied van onderwijs, primaire behoeften en creativiteit voor het Afrikaanse kind. Sponsoring uit verschillend gebied helpt de samenwerkingsprojecten tot stand te brengen.

Vivienne Koevoets

Voorzitter, PenningmeesterLamine Balde

Vice Voorzitter (communicatie Afrika)Iris Gilissen

Secretaris