Schoolproject 'Diabčrč-Pili'In mei 2009 heeft Stichting Afrokids basisschool Diabčrč-Pili verwelkomd met 1000 balpennen, 300 A4-schriften, 160 gummen, 630 potloden en 160 puntenslijpers. Deze materialen zijn gelijk eerlijk verdeeld en in de handen van de Afrikaanse leerlingen van basisschool Diabere-Pili gekomen. Iedereen was in de wolken!

Basisschool Diabčrč-Pili staat op het plattenland van Guinee. De school bestaat uit 157 leerlingen, waarvan 65 leerlingen meisjes zijn. Er is veel hulp nodig! De regering steekt geen hand uit. Het schoolgebouw is in erg slechte staat en de leerlingen hebben een groot gebrek aan schoolmaterialen. De muren zitten vol met scheuren, het dak lekt, geen elektriciteit en slechts twee slecht werkende toiletten. Verder heeft de school minstens nog drie lokalen extra nodig om de overige leerlingen van de omringende dorpen ook onderwijs te kunnen geven. Stichting Afrokids zet zich in om de leefsituatie op dorpsschool Diabčrč-Pili te verbeteren. Er is gestart met de renovatie van de school. Het dak wordt vervangen en de scheuren in de muren zullen worden hersteld. Daarna wordt er begonnen met de aanbouw van nieuwe klas lokalen. Dit alles gaat onder toezicht van de Stichting en in volledige samenwerking met de dorpelingen.

Stichting Afrokids koopt de benodigde school- en renovatiematerialen ter plaatsen in voor de gelijktijdige ondersteuning van de plaatselijke ondernemingen. Dit alles gaat onder het toeziend oog van het bestuur en/of de twee vertrouwde contactpersonen ter plaatsen. Op die manier zorgt Stichting Afrokids ervoor dat 100 % van de opbrengst bij het Afrikaanse kind terecht komt en corruptie geen kans krijgt.