Nieuws: augustus 2014Wegens de support van Gambia zelf aan het gratis leerlingen basisonderwijs bieden is dit schoolproject per augustus 2014 afgerond. Mede door de uitbraak van het Ebola virus ligt de focus momenteel meer bij de projecten in Guinee.

Schoolproject Gambia ‘iedereen naar school’


Na 1 jaar aan voorbereiding is in Juli het project ‘iedereen naar school’ van start gegaan. Bij dit project worden kansarme Afrikaanse schoolkinderen in de regio van ‘Latrikunda’ gesponsord met het vervolgen van hun onderwijs op de basisschool.

Stichting Afrokids ondersteunt kinderen met het onderwijs volgen op overheidscholen niet op privé scholen. Op die manier komt het geld direct bij het kind terecht en niet bij de privé eigenaar van een school. Bij overheidscholen gaan kinderen gratis naar school. De schoolmaaltijden en schoolmaterialen, zoals een uniform, rugzak, schriften, pennen etc. moeten wel zelf bekostigd worden. Vaak kunnen gezinnen deze 41 euro per jaar ook al niet betalen. Dan helpt Stichting Afrokids zo veel kinderen als dat mogelijk is, zodat kinderen hun school kunnen voortzetten.

De selecte van deze kinderen is gemaakt in samenwerking tussen ‘Latrikunda basicschool, Stichting Baobab en Stichting Afrokids. Het gaat hier om weeskinderen of leerlingen uit arme gezinnen, die aankomend schooljaar thuis waren komen te zitten. Stichting Baobab is een organisatie zoals Stichting Afrokids, die zich vrijwillig inzet voor de toekomst van kinderen. Het gaat hier om opgeleidde betrouwbare volwassenen van rond de 30 jaar, die weten waar ze het over hebben. Als Stichting Afrokids afwezig is houdt Stichting Baobab een oogje in het zeil en brengt maandelijks Stichting Afrokids hiervan op de hoogte.

In juli 2012 is Stichting Afrokids begonnen met de sponsoring van 16 school kinderen. Ook heeft ‘Latrikunda basicschool handvaardigheidgereedschap ontvangen voor het in praktijk brengen van de handvaardigheidles. Deze gereedschappen zijn ter plaatsen gekocht, zodat een plaatselijk bedrijf direct ondersteund werd. De financiering is door Stichting Afrokids zelf mee genomen en betaald uit uw sponsorgeld. De directeur van de school heeft direct de nota’s uitgeschreven en overhandigd. De materialen hebben de kinderen ook direct zelf in handen gekregen.

In december 2012 zal Stichting Afrokids opnieuw een bezoek brengen aan dit schoolproject. Het project zal een eerste evaluatie krijgen en alle sponsorkinderen zullen bezocht worden. Voor nu is het project succesvol van start gegaan.


Klik hier voor foto's van het bezoek aan het schoolproject in Gambia in januari 2013

 

Stichting Baobab

 

Buba Camara (President Baobab)

Alieu Jallow (leden Baobab)

Demba Bah (leden Baobab)

Jainaba Jamanka (leden Baobab)
directeur en adjunct-directrice van hun basisschool Latrikunda Basicschool

                                                                               

Ndye Fatou Kante (9 jaar)

 Saidy Khan (14 jaar)

Amie Touray (14 jaar)

Alieu Nyassi (14 jaar)

Sedat Marong (13 jaar)

Modou Jallow (13 jaar)

Omar Jallow (13 jaar)

Fatou Njaye (13 jaar)

Musuba Jammeh (13 jaar)

Noffie Gaye (13 jaar)

Isatou Kujabi (10 jaar)

Animata Ceesay (14 jaar)

Fatoumata Dibba (9 jaar)

Abdoul Aziz Ceesay (10 jaar)

Mariama Kebba (14 jaar)

Modoulamine Sanuwo (8 jaar)