Januari 2013: Terugkomst schoolproject Gambia

Eind december t/m begin januari 2013 heeft Stichting Afrokids een bezoek gebracht aan het schoolproject in Gambia. Bij het bezoeken van de projecten worden de vliegtickets uit eigen financiën betaald, zodat sponsorgelden direct aan de schoolprojecten besteed kunnen worden.

Gedurende het bezoek in Gambia is er o.a. een bijeenkomst geweest met de directeur van de basisschool plus de familieleden van de project kinderen zelf. De sponsorleerlingen zijn bezocht in hun klas. De leerlingen maken het goed! Binnenkort zullen in de hogere klassen de examens gaan plaats vinden.

Tijdens dit bezoek heeft Stichting Afrokids ook 5 grote handvaardigheidtafels laten maken. Deze zijn gemaakt door de handvaardigheiddocent zelf. De materiaalkosten zijn betaald door Stichting Afrokids. Dit was noodzakelijk voor het gebruik van de grove gesponsorde handvaardigheidgereedschappen. Deze lessen kunnen nu buiten onder de mango bomen of binnen in het beeldende vormingslokaal worden gegeven.

Klik hier voor foto's van het bezoek aan het schoolproject in Gambia


Maart 2013: nieuws middelbare school Guinee

In 2012 is er hard gewerkt aan de opbouw van de middelbare school in Guinee. Allereerst heeft de regering van Guinee Stichting Afrokids een stuk grond gegeven. Direct daarna hebben zij op dit stuk grond een officieel bord laten plaatsen ter extra bevestiging. Deze middelbare school komt op 10 minuten loopafstand van de eerder gebouwde basisschool in hetzelfde dorp. Het is de eerste en enige middelbare school in de gehele regio.

In de zomer van 2012 is bij de aanwezigheid van Stichting Afrokids de fundering gelegd. Daarna is er gestart met de bouw van de vier lokalen en het lokaal voor de directie en docenten. De directeur en docenten zullen bij de opening van de school hun salaris gaan ontvangen van de regering van Guinee zelf. Stichting Afrokids werkt niet samen met privé-scholen, maar kiest altijd voor overheidsinstellingen. Op die manier worden de scholen eigendom van een heel dorp en niet van enkel het hoofd van de school zelf. Stichting Afrokids werkt in zijn geheel samen met de plaatselijke bevolking. In de zomer van 2013 zal het dak op de school gebouwd gaan worden. Daarna nog de laatste finishing touch van het schoolmeubilair, raam-, deur- en schilderwerk. Wij hopen de school officieel te kunnen gaan openen in begin 2014.

Daarna zal er gestart worden met de bouw van een EHBO post, die uit zal gaan groeien tot een ziekenhuis met gezondheidseducatie ruimte voor de dorpelingen.

Klik hier voor foto's van het bouwen van de nieuwe middelbare school in Guinee


April 2013:

Sportschool ‘Vrouwfit’ locatie herengracht te Leiden heeft zich van 8 april t/m 28 april ingezet voor Stichting Afrokids. De medewerkster van de sportschool hebben onze sieraden uit Gambia en Senegal verkocht. Ook is er op zondag 21 april een ‘dance for Africa’ dag geweest, waarbij leden en niet-leden zich konden inschrijven voor een Zumba workshop tegen betaling. Ook heeft Laye Diallo opnieuw een Afrikaanse dansworkshop gegeven, die live werd begeleid met percussie door twee goede bekenden van hem. Het was weer een succes! Er is een mooi bedrag van €270, 71 opgehaald. Hiervan kan Stichting Afrokids ruim 5 kinderen in Gambia een jaar onderwijs aanbieden. Hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Klik hier voor foto's van de Zumba- en Afrikaanse dans workshops


Mei 2013: 5 mei markt

Dit jaar had de 5 mei markt in Oegstgeest nieuwe regels omtrent het deel nemen aan de 5 mei markt. Hierdoor was het niet direct zeker of Stichting Afrokids weer kon deelnemen. Toch is het gelukt. De gemeente Oegstgeest heeft een vergunning gegeven en alle sponsorspullen konden weer verkocht worden. Het was een succesvolle en mooie dag. Er is een bedrag van 412 euro opgehaald! Iedereen weer bedankt voor het doneren van spullen!


4 juni 2013

Op dinsdag 4 juni heeft Stichting Het Graalhuis te Zoeterwoude-Dorp wederom kenbaar gemaakt een sponsoring van 750 euro te zullen gaan doneren. Stichting Afrokids is jullie zeer dankbaar voor het wederom vertrouwen en de ondersteuning van onze werkzaamheden! Wij zullen zorgen dat de donatie weer goed terecht komt bij de kinderen.


8 juni 2013

Op zaterdag 8 juni heeft Stichting Afrokids zelf met een info- en sieradenkraam bij basisschool ‘De Egantelier’ in De Zilk gestaan. Het was schitterend weer! Deze verkoop heeft 300 euro opgebracht. Verder heeft basisschool ‘De Egantelier’ zelf met hun fancy fair en sponsorloop ook een mooi bedrag opgehaald. Hiervan is 500 euro aan Stichting Afrokids zelf geschonken. Bedankt voor de donatie!
Klik hier voor meer foto's


Juli-augustus 2013: Schoolprojecten Guinee en Gambia

Deze zomer in Nederland is er zoals gepland gestart met de plaatsing van het dak op de middelbare school in Guinee. De kosten van dit dak waren 2500 euro inclusief arbeidsloon. Vaklieden en dorpelingen hebben samen de vuisten in elkaar gestoken de plaatsing spoedig te voltooien en daardoor de kosten ook zo laag mogelijk te houden. Dit was geen gemakkelijke klus aangezien het in deze periode van het jaar daar regenseizoen is, maar de klus is vol tevredenheid geklaard! In december 2013 zal er verder gegaan worden met het afmaken van de middelbare school.

Goed nieuws! Er is een positieve verandering opgetreden voor de onderbouw van de overheidsbasisscholen in Gambia. Deze leerlingen betalen voortaan geen schoolgeld meer. De bovenbouw echter nog wel. Stichting Afrokids heeft in september voor 16 basisschool leerlingen van de sponsorschool de betalingen uitgevoerd. Voor de lagere school kinderen zijn schoolmaterialen gekocht en voor de bovenbouw leerlingen is het schoolgeld en de schoolmaterialen aangeschaft via Stichting Baobab ter plaatsen. Op naar weer een goed nieuw school jaar!!


Klik hier voor meer foto's

September 2013:

De maand september heeft bij sportschool ‘Y-fit’te Leiden in het teken gestaan van Stichting Afrokids. De gehele maand was er sieraden verkoop voor de leden en vrijdagavond 27 september was er een Afrikaanse dansworkshop o.l.v. Laye Diallo met percussie begeleiding door Mandaye. Er is een keurig bedrag van 380 euro opgehaald.

Klik hier voor meer foto's
December 2013: Bonaventura college Leiden
zamelt in voor St. Afrokids


In de maand december 2013 zamelt de middelbare school
het ‘ Bonaventura college’ te Leiden in voor Stichting Afrokids. Zoveel mogelijk leerlingen zullen mee helpen geld in te zamelen voor schoolmeubilair en het afmaken van de middelbare school in Guinee.

Allereerst zal Stichting Afrokids zelf op vrijdag 29 november informatie over hun goede doel aan de leerlingen verstrekken. Vervolgens zal er op dinsdagavond 17 december ‘lichtjesavond’ zijn, waarbij er op allerlei creatieve manieren en kraampjes geld zal worden opgehaald. Stichting Afrokids zal hierbij ook met een informatie kraam aanwezig zijn voor vraag en antwoord inclusief de verkoop van verschillende sieraden afkomstig uit Senegal en Gambia. Het zal een spetterende inzameling worden!
September 2013-Juli 2014

Afgelopen schooljaar heeft de internationale afdeling van 'De Haagsche Schoolvereeniging' te Den Haag veel geld voor St. Afrokids ingezameld. Leerkrachten, ouders en kinderen hebben zich flink ingezet met het organiseren van verschillende activiteiten. Er is een sponsorloop geweest, cake sale, Afrikaans restaurant met live-muziek. Ook zijn er Afrikaanse sieraden verkocht en hebben kinderen zelf Afrikaanse knutselwerken gemaakt en verkocht. Dit heeft een totaal bedrag van € 6962,49 opgeleverd. Echt geweldig! Stichting Afrokids is erg blij! Dit bedrag kan goed besteed worden aan de bouw van de EHBO-post vlakbij de basis- en middelbare school in Guinee.


 

Klik hier voor het nieuws van: 2009 2010 2011 2012 2013