Maart 2012: inzamelactie 'De Hofdijckschool'

Donderdag 29 maart heeft basisschol 'De Hofdijckschool' zich weer fanatiek in gezet voor
Stichting Afrokids! Er was een inzamelmarkt. Dit keer was het een 'lente fair' en er waren weer veel bezoekers.

Alle klassen van de school hadden iets bedacht om te kunnen verkopen rondom dit thema 'lente fair'. Er was van alles te koop gesponsorde plantjes, schaapjes gemaakt van wattenstokjes, vrolijke cakejes en nog veel meer lekkers en mooie dingen. Het team had zich zeker weer uitgesloofd! Stichting Afrokids was ook weer van
de partij met een kraam van verschillende armbanden
en kettingen uit West-Afrika, die de kinderen gelijk enthousiast kochten en gingen dragen.

Het was weer een succesvolle en leuke inzamelactie met een resultaat van: 2.768,88 euro. Stichting Afrokids is jullie weer erg dankbaar! Dat wordt een schitterend lokaal + 16 extra tafels en stoelen.


April 2012: Sponsoring Graalhuis

In April 2012 heeft Stichting Afrokids 750 euro gedoneerd gekregen van Stichting 'Het Graalhuis' te Zoeterwoude-Dorp. Dit bedrag is bedoeld voor de bouw in Guinee. Namens de kinderen van 'Diabere-Pili' hartelijk bedankt!

Juli-Augustus 2012: bezoek project Guinee en Gambia

In Juli en Augustus heeft Stichting Afrokids een bezoek gebracht aan Guinee en Gambia. Allebei de schoolproject bezoeken zijn naar tevredenheid verlopen. De basisschool 'Diabere-Pili' Guinee zal dit jaar, zoals gepland klaar zijn. De dorpelingen werken heel nauw en hard samen hierdoor is er zelfs al gestart met de bouw van een middelbare school. Stichting Afrokids en de dorpelingen hebben terrein verworven voor de middelbare school en de regering heeft toestemming gegeven voor de start van de bouw en het gaan leveren en betalen van de leerkrachten. Naar verwachting zal de middelbare school ook dit jaar afgebouwd zijn. Een doel wat eigenlijk pas voor ogen zou zijn eind 2013. Stichting Afrokids is dus zeer tevreden over het verloop van de samenwerking met 'Diabere-Pili'. Meer kunt u lezen onder het kopje 'schoolproject Diabere-Pili'.

In Gambia is na een periode van voorbereiding in Latrikunda het schoolproject 'iedereen naar school' van start gegaan in. Stichting Afrokids is gestart met de sponsoring van 16 basisschool leerlingen. Dit zijn weeskinderen en/of kinderen van zeer arme gezinnen, waarbij de 41 euro per jaar aan school benodigdheden niet meer voor betaald konden worden. Gelukkig heeft Stichting Afrokids dit kunnen opvangen dank zij sponsoring. Ook heeft hun school handvaardigheidgereedschap gesponsord kunnen krijgen, zodat handvaardigheid nu ook in praktijk gegeven kan worden. Bedankt voor de steun namens de kinderen! Onder het kopje 'schoolproject Gambia' kunt u meer lezen over dit mooie project en deze kinderen.

November 2012:

In november 2012 is er sieradenactie geweest bij de sportschool 'Vrouwfit' locatie 5 mei
in Leiden. Sieraden uit Senegal en Gambia zijn verkocht.

Ook is er op zondag 25 november een 'Dance for Africa' dag geweest, waarbij de leden zich konden inschrijven voor een Afrikaanse dansworkshop gegeven door Laye Diallo,
een zeer ervaren Afrikaanse dansdocent. Ook hebben verschillende docenten van 'Vrouwfit' zelf zich vrijwillig in gezet met het geven van een Zumba les. Er is veel gedanst en een mooi totaal bedrag van 661 euro opgehaald! Het was een groot succes! Rond Pasen 2013 zal er een sieradenactie + Afrikadag zijn bij de andere locatie van 'Vrouwfit' herengracht.

Klik hier voor foto's van de Zumba- en Afrikaanse dans workshops


December 2012:


In de week van 3 t/m 9 december 2012 heeft Stichting Afrokids gecollecteerd in Oegstgeest. De enthousiaste reacties aan de deur hebben ons energie gegeven! Er is een mooi bedrag van ruim 1100 euro opgehaald. Gemeente Oegstgeest wederom bedankt voor de vergunning!

Klik hier voor het nieuws van: 2009 2010 2011 2012 2013