Oktober 2010- Januari 2011

Basisschool 'De Hofdijckschool' te Oegstgeest heeft tot onze grote vreugde laten weten het gehele schooljaar 2010-2011 geld op te gaan halen voor de aanschaf van nieuw schoolmeubilair voor de leerlingen van basisschool 'Diabèrè-Pili'. Rond april zal de telling zijn en zullen we weten hoeveel stoelen en tafels er voor deze leerlingen aangeschaft kunnen gaan worden. Vol verwachting klopt ons hart!

In de maand oktober is, na het regenseizoen, tot onze blijdschap ook de renovatie gestart! Helaas is begin november in Guinee rassenoorlog uitgebroken waardoor in november en december de renovatie stil heeft gelegen! Het waren spannende maanden. Wij hebben er weer een reden bij, waardoor het zo noodzakelijk is om daar ter plekken de kinderen te helpen aan een betere toekomst. Kinderen zijn naar onze mening het grootste slachtoffer van het geweld.

Gelukkig kon in januari 2011 de renovatie weer op gepakt worden.

Februari 2011

In oktober 2010 hebben alle leerlingen van SBO 'Het IVIO' in Den Haag een cadeautje gegeven voor hun 'paspoortmaatje' van basisschool 'Diabèrè-Pili'. Dit is vervolgens naar Guinee vervoerd door een goede bekende. In februari 2011 kregen de leerlingen een cadeautje retour. De meisjes kregen een lux etuitje en de jongens een geluksolifantje en een pen. De leerlingen waren vol trots! Ze konden het bijna niet geloven dat ze een cadeautje helemaal uit Afrika hadden gekregen. De leerkrachten kregen een luxe pen. Dit alles uitgekozen door de leerlingen van basisschool 'Diabèrè-Pili'. Betaald door Stichting Afrokids zelf i.v.m. de armoede waar deze leerlingen in leven.

Vriendenproject SBO Het IVIO- basisschool 'Diabèrè-Pili'
11 maart 2011

Basisschool 'Diabèrè-Pili' heeft te kampen met een smoezelig toiletgebouw. Er zijn twee toiletten, die enkel bestaan uit een gat in de grond waar 170 kinderen + leerkrachten gebruik van moeten maken. Een bron van ziektekiemen. Het is de bedoeling dat dit opgeknapt gaat worden en uitgebreid, zodat er in ieder geval meisjes en jongens toiletten gaan komen en een aparte toilet voor de leerkrachten.

Op 11 maart heeft zich een kleine 'goeden doelenmarkt' plaats gevonden in de middenbouw van Speciale Basisschool 'Het IVIO' in Den Haag. Alle kinderen van de vier klassen van de school kwamen hier langs voor het bekijken en kopen van tweede hands speelgoed. De kinderen van deze klas wilden geld ophalen voor het creëren van gezonde toiletten op basisschool 'Diabèrè-Pili' in Guinee. Inclusief sponsorgeld van Stephen Meijers is er genoeg geld opgehaald om de eerste twee toiletten in het smoezelige toiletgebouw om te toveren tot twee goede toiletten. Ook de vloer en muren binnenin zullen betegeld gaan worden. Een prima start! Dank jullie wel!!
Trommelkettingen samenwerking

Vanaf maart 2011 is er een samenwerking ontstaan tussen Stichting Afrokids en het bedrijf Tougou'Dougou. Dit is een muziekbedrijf in Den Haag, die zich is gaan specialiseren in oerinstrumenten van over de hele wereld. Zij sponseren Afrokids met Djembé kettinken. De helft van de opbrengst is voor Afrokids. De kettinkjes zijn gemaakt in Zuid- Senegal van sinaasappelhout en kleine geitenvelletjes. Ze zijn exact met de hand gemaakt, zoals het originele instrument. De andere helft van de opbrengst gaat naar een groot arm gezin in Zuid-Senegal om te kunnen voorzien in primaire levensbehoeftes, zoals eten, tandarts en bijv. een ziekenhuis bezoek. In de maand maart en april zijn er ruim 200 kettingen voornamelijke gekocht door kinderen.
Erg leuk! Kinderen zetten zich zo in voor kinderen .
In Oegstgeest zijn de kettingen een echte trend aan het
worden! Wilt u ook bestellen?
Laat het ons weten we hebben nog een voorraadje.
De kleine ketting kost 3 euro en de grote 8 euro.
Inzamelavond 31 maart 2011 'Hofdijckschool'

Donderdag 31 maart was er van 17:30-19:30 uur afsluitende inzamelavond op de 'Hofdijckschool' in Oegstgeest. Ook het bestuur van Stichting Afrokids
was aanwezig.

Het gehele schooljaar heeft de 'Hofdijckschool' in Oegstgeest geld ingezameld voor nieuwe tafels en stoelen voor de leerlingen van basisschool 'Diabèrè-Pili' in Guinee. Donderdag 31 maart was de afsluitende inzamelavond, waarbij ook het bestuur inclusief infokraam en de djembé kettingen verkoop aanwezig was. Het was een groot genot voor het bestuur om iedereen zo actief bezig te zien zijn! Een extra gevoel van dankbaarheid en trots was er voor Vivienne Koevoets zelf, omdat het hier ging om haar eigen vroegere basisschool! Een bijzondere ervaring met een zeer mooie opbrengst van rond de 3200 euro. Hiervan kan tot grote vreugde ruim het momentele aantal leerlingen van de basisschool in Guinee een eigen nieuwe tafel en stoel krijgen! Deze tafels en stoelen zullen door een plaatselijk bedrijf in Guinee getimmerd gaan worden.

April 2011: sponsoring + info renovatie school


Tot onze vreugde kunnen wij jullie laten weten dat de basisrenovatie van het schoolgebouw Diabèrè-Pili in Guinee voltooid is! Het gehele dak is vervangen en de scheuren in de muren zijn hersteld. Een muur van de school was er zo slecht aan toe dat ze deze hebben neergehaald en opnieuw hebben opgebouwd. Stichting ‘Het Graalhuis’ heeft ons 500 euro gedoneerd voor het pleisteren van de muren en het zetten van de puntjes op de i. Daarna kan de school geverfd gaan worden. Er is gekozen voor bordeaux rood aan de buitenkant en licht geel aan de binnenkant. Het zal schitterend gaan worden! Iedereen is dolblij! In de zomer zullen we zelf naar Afrika gaan en de foto’s hiervan in ontvangst kunnen gaan nemen. Uiteraard zullen deze ook op de website komen te staan.


Ook kunnen wij jullie mededelen dat we een enthousiaste nieuwe medewerkster hebben voor het onderhouden van de website. Haar naam is Ilona Doorman. Een vrolijke enthousiaste jonge vrouw, die barst van de ideeën en erg vaardig is met computers. Ilona we heten je van harte welkom binnen ons team :)

Donderdag 5 mei 2011


Op donderdag 5 mei 2011 heeft het bestuur van Stichting Afrokids op de 5 mei jaarmarkt van Oegstgeest zelf gestaan met veel gedoneerde tweede hands spullen.
Het was er weer een drukte van belang met veel geïnteresseerden mensen over St.Afrokids. De markt startte al om 4:00 uur ’s ochtends en was pas afgelopen om 18:00 uur. Buiten het verkopen van spullen ook een leuke en goede manier om St. Afrokids weer verder naam te geven. De opbrengst was weer vol tevredenheid!

Overhandiging cheque 'De Hofdijckschool'


Op woensdag 29 juni 2011 overhandigde Marga Vos, directrice van 'De Hofdijckschool' te Oegstgeest, de cheque van 3900 euro aan Stichting Afrokids. Het resultaat na de organisatie van verschillende inzamelactiviteiten op deze basisschool. Leerkrachten, leerlingen en ouders nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inspanningen!

Dit schitterend bedrag zal besteed gaan worden aan de vervanging van het schoolmeubilair voor de leerlingen van basisschool 'Diabèrè-Pili' in Guinee. De goede timmerman van het dorp gaat voor elke leerling een eigen tafel en stoel maken van zeer stevig hout. Het hebben van een eigen tafel is een geheel nieuwe ervaring voor deze leerlingen. Ze hebben altijd hun tafel moeten delen met 1 of 2 andere klasgenoten.
Fantastisch dus! Een nieuwe school en ook een eigen
tafel en stoel.


De eerste tafel is als voorbeeld al gemaakt (zie de foto).
Tafel en stoel bewust aan elkaar gemaakt voor de extra stevigheid.

Eind augustus 2011 Renovatie klaar > foto's


Vol tevredenheid kunnen wij de eerste foto's van na de renovatie laten zien. U kunt zien dat er erg veel gebeurd is. Als u klikt op de link meer foto's dan kunt u nog meer foto's van binnen in de school bekijken.

Eind oktober is de opening van de school in Guinee inclusief het nieuwe schoolmeubilair. In dezelfde periode zullen alle sponsors uitgenodigd gaan worden voor een feestelijke borrel, waarbij meer informatie over het resultaat van de renovatie verstrekt zal gaan worden.
Ook zal er een foto serie getoond gaan worden met het verloop van de renovatie. Erg leuk als sponsor om daar dus bij te zijn. Er is hard gewerkt! De uitnodiging kunt u
in september verwachten.

meer foto's

Zaterdag 29 oktober Informatie middag


Op zaterdag 29 oktober zal de informatie middag gaan plaats vinden.
Om 15:00 uur staat er een hapje en drankje voor de sponsors klaar in
basisschool 'De Klaverweide' te Zoeterwoude-Dorp. Tijdens deze middag
zal de foto serie van de renovatie basisschool 'Diabèrè-Pili' getoond gaan worden.
Ook zal er extra informatie versterkt worden. Wij zien er naar uit het mooie resultaat te tonen.

Bent u geen sponsor maar een geïnteresseerde neemt u dan gerust contact met ons op.

Collecte actie Oegstgeest december 2011


In december 2011 is er collecte actie geweest in Oegstgeest. Ondanks het slechte weer is er een mooi bedrag van 1205, 79 opgehaald! Een mooi start bedrag voor de aanbouw van de drie klas lokalen voor de school in Guinee. In december 2012 zal Stichting Afrokids opnieuw collecteren in Oegstgeest. De gemeente Oegstgeest heeft de vergunning al weer prijs gegeven. Bedankt wederom voor deze steun.

Januari t/m maart 2012: inzamelactie Jenaplanschool 'De Kring'

Jenaplanschool 'De Kring' te Oegstgeest heeft zich fanatiek ingezet van januari t/m maart 2012 met het inzamelen van geld voor Stichting Afrokids. Dit gebeurde n.a.v. hun schatkist actie. Dit heeft een schitterend bedrag van 880 euro opgeleverd! Dit bedrag zal besteed gaan worden aan 52 nieuwe tafels en stoelen voor leerlingen van basisschool 'Diabèrè-Pili' in Guinee. Hartelijk bedankt voor jullie steun en inzet namens de kinderen van 'Diabèrè-Pili'!!

Klik hier voor het nieuws van: 2009 2010 2011 2012 2013